Specifika finančního řízení clearingových organizací : Clearstream Operations Prague s.r.o. - Kazakova, Irina (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je popis fungování clearingových organizací, toho, jaké služby poskytují a jaká jsou jejich hlavní specifika. V praktické části na příkladu společnosti „Clearstream Operations Prague s.r.o.“ můžeme posoudit, jak fungují servisní střediska clearingových organizací v realitě, zda jsou přínosná a generují zisk, anebo zda jsou pro hlavní společnost pouze nákladem.