Ohodnocení zvoleného akciového titulu : Moneta Money Bank - Šula, Petr; Veselá, Jitka; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá ohodnocením akcie společnosti Moneta Money Bank. Za tímto účelem byla provedena fundamentální analýza na třech úrovních. První kapitola je věnována globální fundamentální analýze, která zkoumá vliv vybraných makroekonomických ukazatelů na akciové trhy. V rámci druhé kapitoly je probírána odvětvová fundamentální analýza, jež má za cíl popsat charakteristické rysy českého bankovního sektoru a zhodnotit jejich dopad na ceny akcií. Firemní fundamentální analýza, obsažená v třetí, závěrečné kapitole, zkoumá pomocí různých modelů a metod vnitřní hodnotu akcie. Výsledek fundamentální analýzy pak slouží jako podklad pro uvedení investičního doporučení v závěru práce.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses