Systém výdajů a zdanění sportu v ČR - Vokál, Pavel (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou systému výdajů a zdanění sportu. Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat, zhodnotit a analyzovat systémy výdajů do oblasti sportu v České republice a analyzovat sportovní klub z daňového hlediska. V první kapitole jsou vymezeny základní pojmy týkající se ekonomie sportu a teoretické uvedení do tématu práce. V druhé kapitole je popsán systém financování sportu v České republice veřejného i soukromého charakteru. Je zde popsána úloha Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a také proces alokace prostředků ze státního rozpočtu až po konkrétní sportovní jednotky. Ve třetí kapitole je analyzován sportovní klub z hlediska jeho výsledku hospodaření a na základě toho zpracované zdanění klubu od podmínek definujících konkrétní daňové povinnosti až po jejich výpočty. Na závěr je uvedena komparace daňového zatížení klubu všemi daněmi, kterým podléhá.