Finanční analýza Univerzity Jana Amose Komenského Praha, s.r.o. - Kukla, Matěj (2021)
Cílem této práce je provést externí finanční analýzu Univerzity Jana Amose Komenského Praha, s. r. o., jejíž součástí je i plánovaná výsledovka podniku. Práce převážně kombinuje teorii a praktické zpracování finanční analýzy. Minulý vývoj je hodnocen horizontální a vertikální analýzou a poměrovými ukazateli. Poměrové ukazatele jsou dále hodnoceny srovnáním s výsledky konkurentů AMBIS vysoké školy, a. s., Vysoké školy finanční a správní, a. s., a University of New York in Prague, s. r. o. Soubor podniků je dále hodnocen užitím Kralicekova Quicktestu a v závěru práce je sestaven finanční plán výsledovky následně zhodnocený vybranými poměrovými ukazateli.