Finanční analýza společnosti STRABAG a.s. - Fomina, Mariia (2021)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím metod a technik finanční analýzy posoudit finanční situaci STRABAG a.s. a porovnat zjištěné výsledky s konkurenčními podniky. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. V metodologické části jsou definovány jednotlivé pojmy a metody finanční analýzy. V rámci praktické části je provedena horizontální a vertikální analýza, kde jsou odůvodněny podstatné změny položek rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Nedílnou součástí práce je výpočet poměrových ukazatelů a porovnání zjištěných výsledků s konkurencí. Následně na základě dat z výročních zpráv společnosti jsou analyzovány poměrové ukazatele s využitím cash flow. Na závěr bakalářské práce je ohodnoceno finanční zdraví STRABAG a.s. a provedena SWOT analýza.