Finanční analýza společnosti STRABAG a.s. - Fomina, Mariia; Šmídová, Radana, 1977-; Mottlová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím metod a technik finanční analýzy posoudit finanční situaci STRABAG a.s. a porovnat zjištěné výsledky s konkurenčními podniky. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. V metodologické části jsou definovány jednotlivé pojmy a metody finanční analýzy. V rámci praktické části je provedena horizontální a vertikální analýza, kde jsou odůvodněny podstatné změny položek rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Nedílnou součástí práce je výpočet poměrových ukazatelů a porovnání zjištěných výsledků s konkurencí. Následně na základě dat z výročních zpráv společnosti jsou analyzovány poměrové ukazatele s využitím cash flow. Na závěr bakalářské práce je ohodnoceno finanční zdraví STRABAG a.s. a provedena SWOT analýza.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses