DeFi - novinka na trhu s finančními službami - Walek, Petr (2021)
Cílem této diplomové práce je analyzovat aspekty decentralizovaných financí a porovnat finanční služby poskytované pomocí DeFi s tradičními finančními službami. Práce je rozdělena do dvou částí. První část představuje novinku na poli poskytování finančních služeb, a to pomocí kryptoměn, její výhody, nevýhody, příležitosti, nástrahy a ostatní aspekty decentralizovaných financí. Druhá část se zaměří na porovnání DeFi finančních služeb s tradičními finančními službami podle efektivnosti, ceny, rychlosti, bezpečnosti atd. Nakonec se práce pokusí zhodnotit vývoj kryptoměn a DeFi v období současné krize a provede krátkou prognózu vývoje.