DeFi - novinka na trhu s finančními službami - Walek, Petr; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této diplomové práce je analyzovat aspekty decentralizovaných financí a porovnat finanční služby poskytované pomocí DeFi s tradičními finančními službami. Práce je rozdělena do dvou částí. První část představuje novinku na poli poskytování finančních služeb, a to pomocí kryptoměn, její výhody, nevýhody, příležitosti, nástrahy a ostatní aspekty decentralizovaných financí. Druhá část se zaměří na porovnání DeFi finančních služeb s tradičními finančními službami podle efektivnosti, ceny, rychlosti, bezpečnosti atd. Nakonec se práce pokusí zhodnotit vývoj kryptoměn a DeFi v období současné krize a provede krátkou prognózu vývoje.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses