Metodika životního pojištění pro pojišťovací zprostředkovatele - Urbanová, Markéta (2021)
Předmětem této bakalářské práce je vytvoření metodiky životního pojištění pro pojišťovací zprostředkovatele. V první části práce jsou uvedena teoretická východiska pro praktickou část. Ve druhé části jsou potenciální zájemci o pojištění rozřazeni na základě vybraných kritérií do osmi skupin, kterým je pak následně přiřazena doporučená konstrukce životního pojištění v podmínkách českého pojistného trhu, a to z hlediska doplňkových pojištění k základnímu pojištění pro případ smrti, jejichž přehled je v práci také uveden, a z hlediska velikosti pojistných částek.