Daňová evidence zubní ordinace ve vztahu k minutové kalkulaci - Syzova, Alina (2021)
Předmětem bakalářské práce je problematika daňové evidence zubní ordinace ve vztahu k minutové kalkulaci. První kapitola teoretické části je věnována právnímu prostředí daňové evidence. Ve druhé kapitole je zpracován úvod do minutové kalkulace, která slouží jako podklad pro cenotvorbu stomatologických služeb. V poslední kapitole teoretické části jsou vysvětleny některé zákonné povinnosti, které jsou spojeny s provozem zubní ordinace. Praktická část bakalářské práce je rozdělena na dvě kapitoly. První část je zaměřena na vedení daňové evidence konkrétního individuálního podnikatele – zubního lékaře. V této částí jsou analyzovány příjmy a výdaje stomatologa. V druhé části se soustředím na minutovou kalkulaci zubní ordinace, která obsahuje údaje za rok 2020 a také plánované údaje pro rok 2021. Každá položka minutové kalkulace je podrobně vysvětlena.