Daňová evidence zubní ordinace ve vztahu k minutové kalkulaci - Syzova, Alina; Šindelář, Michal; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předmětem bakalářské práce je problematika daňové evidence zubní ordinace ve vztahu k minutové kalkulaci. První kapitola teoretické části je věnována právnímu prostředí daňové evidence. Ve druhé kapitole je zpracován úvod do minutové kalkulace, která slouží jako podklad pro cenotvorbu stomatologických služeb. V poslední kapitole teoretické části jsou vysvětleny některé zákonné povinnosti, které jsou spojeny s provozem zubní ordinace. Praktická část bakalářské práce je rozdělena na dvě kapitoly. První část je zaměřena na vedení daňové evidence konkrétního individuálního podnikatele – zubního lékaře. V této částí jsou analyzovány příjmy a výdaje stomatologa. V druhé části se soustředím na minutovou kalkulaci zubní ordinace, která obsahuje údaje za rok 2020 a také plánované údaje pro rok 2021. Každá položka minutové kalkulace je podrobně vysvětlena.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses