Analýza finanční gramotnosti studentů středních a vysokých škol - Pokorný, Jakub; Radová, Jarmila; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá velmi aktuální problematikou finanční gramotnosti. Hlavním cílem práce je změřit a zhodnotit současnou úroveň finanční gramotnosti studentů středních a vysokých škol v České republice a navrhnout doporučení, která povedou k zefektivnění finančního vzdělávání. První kapitola je věnována teoretickému vymezení finanční gramotnosti, jsou popsány její složky i výsledky uskutečněných průzkumů. Je zmíněna i související ochrana spotřebitele. Druhá kapitola se zaměřuje na finanční vzdělávání a jeho vývoj v České republice. V empirické části práce je provedena analýza finanční gramotnosti studentů středních a vysokých škol, a to za pomoci dotazníkového šetření. Na závěr práce jsou vzneseny konkrétní návrhy a doporučení, ze kterých mohou čerpat inspiraci především učitelé na školách, ale i tvůrci strategie finančního vzdělávání.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses