Publikační a vědecká výkonnost na vysokých školách (FFÚ VŠE) - Nohejl, Lukáš; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce se zabývá vědou a publikační činností na vysokých školách – hodnocení vědeckých článků, problém tzv. predátorských časopisů, jaké žebříčky univerzit existují, podle čeho se školy hodnotí a podle čeho by se potenciálně mohly hodnotit. Pro zjištění výkonnosti – co se týče scopusových a impaktovaných článků – byla zvolena Fakulta financí a účetnictví v porovnání s celou Vysokou školou ekonomickou v Praze. Pro zjištění kvality vědeckých článků bylo nastaveno bodové skóre podle hodnocení z databází Web of Science a Scopus. Fakulta financí a účetnictví je v publikování v roce 2020 podle bodového skóre těsně pod průměrem Vysoké školy ekonomické v Praze.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses