Finanční analýza Lindt & Sprüngli, s. r. o. - Clinciu, Klaudia; Mottlová, Nikola; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit pro potenciálního investora vývoj finanční situace společnosti Lindt & Sprüngli (CEE), s. r. o. v letech 2015-2019. Finanční analýza byla vyhodnocena poměrovými ukazateli, horizontální a vertikální analýzou, bankrotním a bonitním modelem. Práce je rozdělena na metodickou a praktickou část. Metodická část definuje účel, cíle a uživatele finanční analýzy. Dále popisuje použité účetní výkazy a jednotlivé metody. V praktické části jsou popsané metody aplikovány na finanční data podniku, poté následuje vyhodnocení a porovnání s konkurenčními společnostmi jako jsou Mars Czech, s. r. o., HATEX, s. r. o. a Storck Česká republika, s. r. o. Na závěr je poskytnut finální výrok o finančním zdraví podniku a doporučení pro uživatele této analýzy.
Vedoucí práce: Nikola Mottlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses