Vliv účetních odpisů na ukazatele finanční analýzy - Kubík, Pavel; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit míru možnosti ovlivňování účetního výsledku hospodaření pomocí účetních odpisů a skrze něj i vybraných ukazatelů finanční analýzy v rámci legislativy České republiky. Celá práce je rozdělena do dvou částí. V první, teoretické, části je shrnuta teorie týkající se účetních odpisů a vybraných ukazatelů finanční analýzy. Zvláště je věnována pozornost právním úpravám České republiky týkajícím se účetního odpisování dlouhodobého majetku. Druhá, praktická, část diplomové práce obsahuje případovou studii týkající se aplikace různých odpisových politik na vybrané společnosti a jejich rozdílných dopadů na ukazatele finanční analýzy této společnosti. V závěru práce jsou shrnuty výsledky praktické části a důležité nálezy z teoretické části týkající se aktuálně platné legislativy České republiky.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses