Vnitřní předpisy v oblasti účetnictví územních samosprávných celků - Martanová, Nikola (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na vnitřní předpisy v oblasti územních samosprávných celků. Je rozdělena na dvě části, praktickou a teoretickou. První kapitola teoretické části je zaměřena na veřejnou správu, veřejné statky a veřejné služby a jejich financování. Druhá kapitola teoretické části se zabývá vybranými právními předpisy, které ovlivňují některé oblasti tvorby vnitřních předpisů v jednotkách územních samosprávných celků. Třetí kapitola teoretické části je zaměřena na oblast účetnictví a její požadavky na vnitřní předpisy. Poslední kapitola je praktická a navazuje na cíl práce. Cílem této práce je provedení analýzy vnitřních předpisů města Valašského Meziříčí, nalezení případných nedostatků a vytvoření doporučení.