Vliv pandemické krize na aplikaci proticyklické kapitálové rezervy ve vybraných zemích EU - Urbanová, Veronika (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nastavení proticyklické kapitálové rezervy ve vybraných státech Evropské unie. Představuje makroobezřetnostní politiku, která využívá proticyklickou kapitálovou rezervu pro zajištění jednoho z cílů makroobezřetnostní politiky, finanční stability finančního systému. Dále se práce zaměřuje na vliv aktuální koronavirové pandemie na nastavení hodnot sazby proticyklické kapitálové rezervy a na přístupy vybraných členských států Evropské unie k řízení těchto sazeb.