Vliv pandemické krize na aplikaci proticyklické kapitálové rezervy ve vybraných zemích EU - Urbanová, Veronika; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nastavení proticyklické kapitálové rezervy ve vybraných státech Evropské unie. Představuje makroobezřetnostní politiku, která využívá proticyklickou kapitálovou rezervu pro zajištění jednoho z cílů makroobezřetnostní politiky, finanční stability finančního systému. Dále se práce zaměřuje na vliv aktuální koronavirové pandemie na nastavení hodnot sazby proticyklické kapitálové rezervy a na přístupy vybraných členských států Evropské unie k řízení těchto sazeb.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses