Účetní a daňové povinnosti individuálního podnikatele při výkonu samostatné činnosti - Šumpíková, Hana; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce je zaměřena na administrativní a daňové povinnosti individuálního podnikatele. Věnuje se podstatě osoby samostatně výdělečné činné a popisuje možné způsoby evidenční povinnosti individuálního podnikatele. Dále se také zabývá daňovými povinnostmi, včetně pojistného na veřejné zdravotní pojištění a sociální zabezpečení. Praktická část shrnuje výsledky z průzkumu mezi individuálními podnikateli v oboru architektury a designu. Průzkum byl zaměřený na vedení a zpracování administrativy a také na názor individuálních podnikatelů na systém administrativních a daňových povinností v České republice. Výsledný ohlas ze strany podnikatelů na celkový systém je spíše negativní, proto jsou v závěru práce navrženy možné způsoby řešení této situace.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses