Vykazovaní informací o udržitelném rozvoji ve vybraných podnicích v ČR - Glaichová, Klaudia (2021)
Diplomová práce se zabývá vykazováním nefinančních informací v podmínkách vybraných podniků v České republice. Práce si klade za cíl identifikovat podniky v České republice, u kterých vykazování nefinančních informací podléhá Směrnici 2014/95/EU. Pro vybrané podniky byly získány výroční zprávy a samostatné reporty a pomocí obsahové analýzy byla prozkoumána kvalita a kvantita vykazovaných informací pro dva roky 2016 a 2019, v kontextu požadavků stanovených Směrnicí, která byla transponována do zákona o účetnictví. Kromě naplnění požadavků stanovených v Směrnici byly v práci sledovány i cíle udržitelného rozvoje (SDGs) a způsob, jakým jsou vykazovány v podmínkách vybraných podniků. Výsledky analýz provedených v rámci této diplomové práce rozšiřují znalosti o přístupu českých podniků k vykazování nefinančních informací.