Ocenění společnosti Madeta a.s. - Klímová, Anna; Staňková, Veronika; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této diplomové práce je zjištění spravedlivé hodnoty společnosti MADETA a.s., přičemž datum ocenění je zvoleno 31. 12. 2019. Před samotným oceněním jsem provedla finanční a strategickou analýzu, kdy jsem zjišťovala, zda je dodržen going concern princip. Na základě výsledků těchto dvou analýz jsem stanovila generátory hodnoty a sestavila finanční plán pro období 2020 až 2024. Zvolila jsem si hlavní metodu ocenění výnosovou metodu DCF equity a stanovila náklady vlastního kapitálu. Kromě ocenění DCF equity jsem pro ocenění zvolila doplňkové metody, konkrétně ocenění tržním porovnáním a ocenění na základě účetních hodnot. V závěru jsem výsledné hodnoty jednotlivých metod porovnala a zhodnotila.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses