Zadluženost domácností - Tvarůžková, Milena (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá zadlužením domácností v České republice. Hlavní význam teoretické části práce tkví v analýze složení domácností a popisu finančních produktů. V práci je dále věnována pozornost i institucím, poskytujícím úvěrové produkty, a jejich zastoupením v tuzemském bankovním sektoru. Přínos praktické časti spočívá v rozboru struktury zadlužení domácností v posledních deseti letech, v popisu metodiky a výsledků zátěžových testů domácností z roku 2019 a dále ve srovnání těchto údajů se skutečností. Do těchto dat vstupuje významně pandemie koronaviru, která má velmi významný dopad na vývoj tuzemské ekonomiky.