Zadluženost domácností - Tvarůžková, Milena; Blahová, Naďa, 1958-; Tesařová, Žaneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá zadlužením domácností v České republice. Hlavní význam teoretické části práce tkví v analýze složení domácností a popisu finančních produktů. V práci je dále věnována pozornost i institucím, poskytujícím úvěrové produkty, a jejich zastoupením v tuzemském bankovním sektoru. Přínos praktické časti spočívá v rozboru struktury zadlužení domácností v posledních deseti letech, v popisu metodiky a výsledků zátěžových testů domácností z roku 2019 a dále ve srovnání těchto údajů se skutečností. Do těchto dat vstupuje významně pandemie koronaviru, která má velmi významný dopad na vývoj tuzemské ekonomiky.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses