Analýza úvěrového trhu České republiky - Ruban, Mariia (2021)
Bakalářská práce se zabývá úvěrovým trhem, který je významnou součástí finančního trhu. Jejím cílem je provedení analýzy úvěrového trhu a jeho nejvýznamnějších součástí v čase a vyhledávání souvislostí mezi jeho změnami a ekonomickými jevy. Teoretická část se skládá ze dvou složek: z vymezení hlavního poskytovatele úvěrů – banky a z definování podstaty samotných úvěrů. Empirická část je věnovaná úvěrům a jejich objemům z praktického hlediska, analýze bilancí vybraných bank a analýze a porovnání úvěrových portfolií vybraných bank a bankovního sektoru celkem. V závěru jsou shrnuty výsledky mé bakalářské práce.