Nakládání s majetkovou podstatou u dlužníka v konkurzu - Nikodemová, Kamila; Randáková, Monika, 1966-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na majetkovou podstatu u dlužníka v konkurzu. Teoretická část obsahuje mimo rozboru majetkové podstaty z pohledu insolvenčního zákona i mnoho drobných aplikačních příkladů. Na těchto příkladech se autorka práce snaží aplikovat teoretické znalosti a zároveň ukazuje projev popisované situace do účetnictví dlužníka. Práce dále rozebírá majetkovou podstatu u společnosti KAMAplast s.r.o. a PROJEKT SERVIS PRAHA s.r.o. Předmětem zkoumání jsou soupisy majetkové podstaty, způsob zpeněžení a uspokojení jak zajištěných, tak i nezajištěných věřitelů z výtěžku zpeněžení. Ze všech těchto informací byly vyvozeny závěry o majetkové podstatě obou společností, a i porovnání obou majetkových podstat navzájem. Velká část majetku byla v konkurzních řízení zpeněžena. A i přes to, že u společnosti KAMAplast s.r.o. nebyl o majetek velký zájem, bylo procento uspokojení nadprůměrné a u společnosti PROJEKT SERVIS PRAHA s.r.o. průměrné.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses