Dlouhodobá hmotná aktiva v úpravě českých účetních předpisů vs. IFRS - Pavlovič, Tomáš (2021)
Bakalářská práce se zabývá komparací českých účetních předpisů a IFRS v oblasti dlouhodobého hmotného majetku. V první části je vymezen DHM v úpravě zákona č. 593/1991 Sb., o účetnictví pro podnikatele a souvisejících vyhlášek.na ni navazuje část věnována úpravě IFRS, konkrétně IAS 16 – Pozemky, budovy a stavby a IAS 40 – Investice do nemovitostí. V poslední části poukazuji na zásadní rozdíly mezi jednotlivými pravidly, které ilustruji pomocí vhodných příkladů.