Dlouhodobá hmotná aktiva v úpravě českých účetních předpisů vs. IFRS - Pavlovič, Tomáš; Vašek, Libor, 1978-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá komparací českých účetních předpisů a IFRS v oblasti dlouhodobého hmotného majetku. V první části je vymezen DHM v úpravě zákona č. 593/1991 Sb., o účetnictví pro podnikatele a souvisejících vyhlášek.na ni navazuje část věnována úpravě IFRS, konkrétně IAS 16 – Pozemky, budovy a stavby a IAS 40 – Investice do nemovitostí. V poslední části poukazuji na zásadní rozdíly mezi jednotlivými pravidly, které ilustruji pomocí vhodných příkladů.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses