Analýza automatizace schvalovacího procesu online spotřebitelských úvěrů v bankovním prostředí a nebankovní firmě a dopady na hospodárnost. - Halamová, Gabriela; Poborský, František; Červený, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou automatizace schvalovacího procesu online spotřebitelských úvěrů v bankovním prostředí a nebankovní firmě spolu s dopady na hospodárnost podniku. Pozornost je věnována analýze současné situace na trhu spotřebitelských úvěrů v České republice, podmínkám, principům a kontrolám v rámci schvalovacího procesu s cílem nalézt možnost plně automatického řešení. Spolu s ním přináší i doporučení z hlediska nastavení optimalizace doprovodných procesů a aktivit pro komplexní řešení zákaznické obsluhy poskytovatele spotřebitelských úvěrů. Práce zahrnuje také obecný rámec doporučení a komentářů ze současné praxe investičních projektů do podnikové informatiky vzhledem k obtížné měřitelnosti jejich efektů a přínosů, které mají dopady na hospodárnost podniku a jsou významným zdrojem klíčové konkurenční výhody. Práce je složena ze tří hlavních částí. Úvodní část se věnuje trhu spotřebitelských úvěrů, rozboru kontrol daných legislativou a řízením úvěrového rizika, které se v rámci procesu schvalování provádí. Druhá část vymezuje základní principy podnikových financí a dopady na hospodárnost podniku při řízení investičních projektů do podnikové informatiky. Je podkladem pro řízené rozhovory s odborníky z praxe v dané oblasti. Hlavní část diplomové práce je věnována analýze komplexního procesu schvalování spotřebitelského úvěru vzhledem k možnosti jej plně automatizovat spolu s hledáním řešení pro nastavení ideální zákaznické obsluhy poskytovatele. Dále vymezuje obecný rámec, komentáře a doporučení ze současné praxe z oblasti inovací a investic do podnikové informatiky.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses