Vykazování dluhopisů podle IFRS a podle českých účetních předpisů - Babičová, Karina (2021)
Bakalářská práce se zabývá vykazováním dluhopisů podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví a podle českých účetních předpisů. První část této práce je věnována teoretickým východiskům, které se vztahují k dluhopisům. V následujících dvou kapitolách jsou popsány a analyzovány metody ocenění, účtování a vykazování zvlášť pro obě soustavy pravidel, včetně praktických příkladů ilustrujících použití teoretických znalostí a dopad na rozvahu při aplikaci různých pravidel. V poslední části je kladen důraz na komparaci jednotlivých způsobů a metod a jejich vliv na rozvahu a výsledek hospodaření.