Vykazování dluhopisů podle IFRS a podle českých účetních předpisů - Babičová, Karina; Zelenková, Marie, 1973-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá vykazováním dluhopisů podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví a podle českých účetních předpisů. První část této práce je věnována teoretickým východiskům, které se vztahují k dluhopisům. V následujících dvou kapitolách jsou popsány a analyzovány metody ocenění, účtování a vykazování zvlášť pro obě soustavy pravidel, včetně praktických příkladů ilustrujících použití teoretických znalostí a dopad na rozvahu při aplikaci různých pravidel. V poslední části je kladen důraz na komparaci jednotlivých způsobů a metod a jejich vliv na rozvahu a výsledek hospodaření.
Vedoucí práce: Marie Zelenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses