Protikrizová opatření z roku 2020 v oblasti daní - Schneiderová, Aneta (2021)
Tato diplomová práce se zabývá protikrizovými opatřeními v roce 2020 v oblasti daní. Cílem bylo tato opatření shrnout a analyzovat jejich dopady na státní rozpočet. Dalším cílem bylo porovnání těchto opatření v oblasti daní s opatřeními realizovanými ve Spolkové republice Německo. Posledním cílem bylo pomocí dotazníkového šetření zhodnotit vnímání a využití těchto opatření obyvateli České republiky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a dále část s dotazníkovým šetřením. V závěru jsou shrnuty jak podobnosti, tak rozdílnosti v zavádění protikrizových opatření v oblasti daní a také vnímání a využití těchto opatření obyvateli České republiky.