Protikrizová opatření z roku 2020 v oblasti daní - Schneiderová, Aneta; Finardi, Savina; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá protikrizovými opatřeními v roce 2020 v oblasti daní. Cílem bylo tato opatření shrnout a analyzovat jejich dopady na státní rozpočet. Dalším cílem bylo porovnání těchto opatření v oblasti daní s opatřeními realizovanými ve Spolkové republice Německo. Posledním cílem bylo pomocí dotazníkového šetření zhodnotit vnímání a využití těchto opatření obyvateli České republiky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a dále část s dotazníkovým šetřením. V závěru jsou shrnuty jak podobnosti, tak rozdílnosti v zavádění protikrizových opatření v oblasti daní a také vnímání a využití těchto opatření obyvateli České republiky.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses