Dopady vládních opatření v souvislosti s Covid-19 na hospodaření individuálního podnikatele - Vrabcová, Lucie (2021)
Cílem bakalářské práce je poskytnout přehled o tom, jaké dopady měla epidemie Covid-19 na hospodaření individuálního podnikatele v roce 2020 v České republice. První část práce čtenáře seznamuje s pojmem podnikatel, osoba samostatně výdělečně činná a se způsoby, kterými lze evidovat podnikatelskou činnost. Další část práce popisuje, co je onemocnění Covid-19 a jaká nařízení vláda České republiky vydala v roce 2020. Jádrem bakalářské práce je část třetí, která se zaměřuje především na celoplošná opatření v podobě kompenzačních programů vydaných vládou pro podporu podnikatelské činnosti. Pro lepší srozumitelnost jsou dopady těchto programů znázorněny na dílčích aplikačních příkladech, které mají za úkol zobrazit jejich vliv na hospodaření individuálního podnikatele, jak v daňové evidenci, tak v podvojném účetnictví. Poslední část práce pak zmiňuje další opatření, které vláda vydala na začátku roku 2021.