Proces inventarizace majetku a závazků - Valentová, Simona (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na proces inventarizace majetku a závazků. Cílem bakalářské práce je popsat celý proces spojený s inventarizací a zobrazit dopady do účetnictví. V teoretické části je vysvětlena charakteristika inventarizace, právní úprava a druhy inventarizace. Dále popisuje kompletní proces inventarizace a pojednává o výsledcích inventarizace a jejich řešení. Praktická část je zaměřena na inventarizaci vybraných složek majetku a dluhů a aplikuje teoretické poznatky na příkladech.