Finanční analýza společnosti Polabské mlékárny a.s. - Plšková, Denisa (2021)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti Polabské mlékárny, a.s. v letech 2015-2019 a následné porovnání zjištěných výsledků s konkurenčními společnostmi. Hlavním předmětem podnikání je výroba mléčných výrobků. Pro analýzu jsou využity různé finanční ukazatele, které jsou nejdříve vysvětleny z teoretického a následně praktického hlediska přímo na konkrétní společnosti. Zdrojem informací slouží účetní výkazy z veřejně dostupných zdrojů.