Analýza ziskovosti zakázek na příkladu konkrétního podniku - Nováková, Barbora; Knorová, Kateřina; Křehnáčová, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou ziskovosti zakázek na příkladu konkrétního podniku, který poskytuje služby k ochraně majetku. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy využívané v této práci. Dále je věnován prostor členění nákladů, kalkulaci a alokaci nákladů. V poslední kapitole teoretické části jsou uvedena specifika pro podniky poskytující služby. Praktická část popisuje činnost vybrané společnosti, její přístup k nákladům a jejich alokaci na zakázky. V dalších kapitolách je dosavadní přístup hodnocen a je navržen způsob nový. Nakonec je provedena analýza ziskovosti vybraných zakázek a také jsou kladena doporučení podniku.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses