Analýza hospodaření profesionálního sportovního klubu FK Mladá Boleslav - Musil, Tomáš; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření profesionálního fotbalového klubu FK Mladá Boleslav. V teoretických kapitolách se zaobírám nejprve sportem, jeho kategorizací a organizací v České republice se zaměřením na fotbal. Další kapitoly pojednávají o rozlišení profesionálních a amatérských klubů a jejich způsoby financování. Poslední teoretická část se zaměřuje na vztahy klubu s hráči, přesněji na profesionální smlouvy a způsoby jejich zachycení, pořízení a povinností z nich vyplývajících, v účetnictví fotbalových klubů. V praktické části nejprve přibližuji zapsaný spolek klubu, který zastřešuje provoz mládežnických týmů, poté jeho závislost na akciové společnosti klubu. Následně analyzuji právě a. s. a položky jejích účetních výkazů v letech mezi 2015-2019. Při analýze využívám horizontální a vertikální analýzy, a i v následném srovnání s kluby výkonnostně podobnými, kde navíc využiji ukazatele rentability a likvidity. Ke konci zhodnotím pozorování a pokusím se nastínit vývoj pro nejbližší období po sledovaném rozmezí.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses