Panevropský penzijní produkt - Kloboučníková, Denisa (2021)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu nařízení panevropského osobního penzijního produktu. Věnuje se také problematice důchodového systému nejen v České republice, ale i zahraničí. Dále poukazuje na výhody a nevýhody stávajících penzijních systémů v Evropě. Část diplomové práce je soustředěna na důchodovou v České republice, která platí od roku 2013. Jedna z kapitol se zaměřuje na demografické změny, které se staly hlavní příčinou transformací penzijních systémů. Hlavním cílem práce je zanalyzovat návrh nového nařízení doplňkového osobního penzijního produktu i v podmínkách ČR. Nové nařízení má nabýt účinnosti nejdříve na konci roku 2021.