Panevropský penzijní produkt - Kloboučníková, Denisa; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu nařízení panevropského osobního penzijního produktu. Věnuje se také problematice důchodového systému nejen v České republice, ale i zahraničí. Dále poukazuje na výhody a nevýhody stávajících penzijních systémů v Evropě. Část diplomové práce je soustředěna na důchodovou v České republice, která platí od roku 2013. Jedna z kapitol se zaměřuje na demografické změny, které se staly hlavní příčinou transformací penzijních systémů. Hlavním cílem práce je zanalyzovat návrh nového nařízení doplňkového osobního penzijního produktu i v podmínkách ČR. Nové nařízení má nabýt účinnosti nejdříve na konci roku 2021.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses