Likvidace kapitálové společnosti bez právního nástupce v ČR (účetní řešení) - Laciková, Darina; Randáková, Monika, 1966-; Kmoch, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce pojednává o zrušení kapitálové společnosti bez právního nástupce a o procesu likvidace v České republice se zaměřením na oblast účetnictví a účetního výkaznictví. V teoretické části jsou vymezeny základní právní předpisy, které upravují proces zrušení a následný zánik společnosti. Je definována osoba likvidátora, jeho povinnosti a odměna. Podstatná část práce je věnována účetnímu řešení kroků, které je nutné podstoupit před započetím, během a při ukončení likvidačního procesu. V praktické části je demonstrován proces likvidace na příkladu konkrétní společnosti. Na konci práce je provedeno zhodnocení průběhu likvidace dané společnosti.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses