Komparatívna analýza FinTech trhu ČR a SR - Poláková, Simona (2021)
Táto práca poukazuje na dôležitosť a rýchle tempo vývoja finančných technológií a inovácií v pôsobení finančných inštitúcií. Zaoberá sa samotným významom pojmu Fintech, jeho vývojom a tiež diferencuje jeho segmenty a produkty, ktoré následne podrobnejšie vysvetľuje. V empirickej časti porovnáva český a slovenský trh, kde poukazuje na ich vlastnosti a podmienky. Cieľom práce je porovnať tieto dve krajiny a poukázať ako na vývoj technológií v každom zo štátov, tak aj na schopnosť spotrebiteľov tieto technológie využívať.