Investiční instrumenty využívané retailovou klientelou - Zuština, David; Brada, Jaroslav, 1964-; Havel, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce představuje možnosti investování do akcií, dluhopisů a fondů kolektivního investování. Dává si za cíl rozšířit povědomí o těchto klasických finančních instrumentech mezi nové potencionální retailové investory. Vysvětlena je nejprve problematika investování se zaměřením na investiční trojúhelník a tvorbu portfolia. V teoretické rovině se tato práce dále věnuje jednotlivým finančním instrumentům, zkoumá jejich základní charakteristiky, jejich druhy a faktory, které mohou ovlivnit cenu daného instrumentu. V empirické části jsou analyzovány a následně porovnány vybrané fondy kolektivního investování.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses