Přeshraniční fúze českých kapitálových korporací a jejich vliv na finanční situaci - Cink, Lukáš (2021)
Diplomová práce se zabývá přeshraničními fúzemi kapitálových korporací v letech 2010 až 2020 a jejich vlivem na finanční situaci vybraných subjektů. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a část analytickou. V teoretické části diplomové práce jsou vymezeny základní informace týkající se fúzí, jako je například členění fúzí, motivy k uskutečnění fúze nebo obchodněprávní a účetní úprava fúzí. U vzorku nástupnických společností jsou vypočteny vybrané ukazatele finanční analýzy, jež jsou podrobeny dalšímu zkoumání z hlediska vlivu realizace přeshraniční fúze. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky a je zhodnocen možný vliv přeshraniční fúze na ekonomické ukazatele.