Přeshraniční fúze českých kapitálových korporací a jejich vliv na finanční situaci - Cink, Lukáš; Skálová, Jana, 1967-; Machová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá přeshraničními fúzemi kapitálových korporací v letech 2010 až 2020 a jejich vlivem na finanční situaci vybraných subjektů. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a část analytickou. V teoretické části diplomové práce jsou vymezeny základní informace týkající se fúzí, jako je například členění fúzí, motivy k uskutečnění fúze nebo obchodněprávní a účetní úprava fúzí. U vzorku nástupnických společností jsou vypočteny vybrané ukazatele finanční analýzy, jež jsou podrobeny dalšímu zkoumání z hlediska vlivu realizace přeshraniční fúze. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky a je zhodnocen možný vliv přeshraniční fúze na ekonomické ukazatele.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses