Sestavení kalkulace výkonů v podniku pojišťovacího zprostředkovatele - Sedlaříková, Linda (2021)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodnou kalkulaci, která primárně umožní odpovědět na rozhodovací úlohu podniku, a kterou bude možné použít jako nástroj efektivního řízení nákladů. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá především základními poznatky o nákladech a kalkulacích manažerského účetnictví. Úvodem praktické části je popsán vybraný podnik, na jehož kalkulační jedinci je následně pomocí jednotlivých metodických kroků navržen retrográdní kalkulační vzorec plných nákladů včetně identifikace klíčových dat, která jsou k tomu potřeba shromažďovat.