Sestavení kalkulace výkonů v podniku pojišťovacího zprostředkovatele - Sedlaříková, Linda; Křehnáčová, Aneta; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodnou kalkulaci, která primárně umožní odpovědět na rozhodovací úlohu podniku, a kterou bude možné použít jako nástroj efektivního řízení nákladů. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá především základními poznatky o nákladech a kalkulacích manažerského účetnictví. Úvodem praktické části je popsán vybraný podnik, na jehož kalkulační jedinci je následně pomocí jednotlivých metodických kroků navržen retrográdní kalkulační vzorec plných nákladů včetně identifikace klíčových dat, která jsou k tomu potřeba shromažďovat.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses