Pohledávky z účetního, daňového a právního hlediska - Zbořilová, Silvie; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pohledávek a jejich řízení z účetního, daňového a právního hlediska ve vybrané společnosti. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku pohledávek a na proces od jejich vzniku přes zajištění, vymáhání a opravné položky až po jejich zánik. Přičemž každá kapitola je brána z účetního, daňového i právního hlediska. V praktické části je nejdříve popsána společnost a její struktura pohledávek. Dále je rozebrán aktuální systém řízení pohledávek v dané společnosti. Zkoumán je vliv zajištění a vymáhaní pohledávek na jejich uspokojení a také tvorba opravných položek. Na závěr jsou na základě rozboru dat navržena a doporučena zlepšení ve správě a řízení pohledávek.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses