Fundamentálna analýza menového páru EUR/GBP - Štochl, Peter; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Táto práca sa zaoberá fundamentálnou analýzou menového kurzu EUR/GBP. V teoretickej časti práce popisujeme známe teórie fundamentálnej analýzy, teóriu parity kúpnej sily, teóriu parity úrokovej miery, teóriu platobnej bilancie a monetárne modely. Vysvetľujeme základy každej spomínanej teórie a predpoklady, na ktorých je postavená. V praktickej časti práce overujeme platnosť týchto teórií a porovnávame očakávaný vývoj kurzu so skutočným vývojom menového kurzu EUR/GBP. Dáta využité v tejto práci sú mesačné dáta z obdobia posledných desiatich rokov, teda od roku 2011 do roku 2021. V závere práce sú zhrnuté výsledky pozorovaní.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses