Financování přechodu na zelenou ekonomiku z pohledu bankovního sektoru v ČR - Dostálek, Jakub; Tesařová, Žaneta; Šímová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce s názvem „Financování přechodu na zelenou ekonomiku z pohledu bankovního sektoru v ČR“ má za cíl seznámit čtenáře s problematikou globálního oteplování v kontextu bankovnictví, vytvořit přehled a popsat jednotlivé navrhované nástroje zeleného bankovnictví a nakonec pomocí dotazníkového šetření a dalších analýz vyhodnotit situaci a možnou budoucnost zeleného bankovnictví v České republice. Z průzkumu vzešel jasný poznatek, že české banky přípravám na financování zelené transformace věnují velkou ochotu a úsilí a jejich možnosti v příštích deseti letech budou pravděpodobně převyšovat poptávku po zelených úvěrech. Zásadní roli v úspěšné transformaci české ekonomiky tak nyní hraje veřejný sektor a podnikatelé
Vedoucí práce: Žaneta Tesařová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses