Finanční analýza Albert Česká republika, s.r.o. - Bobrytskyy, Volodymyr (2021)
Cílem této bakalářské práce je zpracovat finanční analýzu společnosti Albert Česká republika, s.r.o. pro období 2015-2019, a na její bázi provést mezipodnikové srovnání výše uvedené společnosti s konkurenci v maloobchodním průmyslu. Práce je rozdělena na 2 části. V první části autor se zaměřil na představení a vysvětlování metod finanční analýzy, které byly použity během zpracovaní práce. Druhá část je praktická. Hlavním cílem této části je charakterizovat společnost a provést samotnou finanční analýza s následným porovnáním s hlavními konkurenty. Pro zvýšení kvality mezipodnikového srovnání se druhá část dodatečně zkoumá samotný obor, ve kterém analyzovaná společnost provádí podnikatelskou činnost.